FAALİYET ALANLARI

Üretim İzleme

Yazılım üretim izleme, bir yazılım projesinin geliştirilme sürecinin her aşamasını gözlemleyerek, proje ilerlemesini takip etme ve yönetme sürecidir. Bu süreç, proje yöneticilerine, geliştiricilere ve paydaşlara proje ilerlemesi hakkında bilgi sağlar ve projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

Yazılım Üretim Sürecini Kontrol Altında Tutuyoruz: İzleme, Analiz, Başarı!

Endüstri 4.0 ile birlikte hayatımıza akıllı üretim ve dijital fabrikalar girdi. Günümüzde artık gerçek ve anlık verilerle, üretim dijital olarak yönetilebiliyor. Eskiden geçerli olan pek çok kavram da hızla değişiyor. Örneğin üretimde süreç tanımı yeniden yapılıyor. Operatörlerin hangi yeni yetkinliklerle donatılması gerektiği konusunda yeni yaklaşımlar geliştiriliyor. Büyük veri işleme teknolojileri bu doğrultuda geliştiriliyor.
Dijital Üretim İzleme, bugünün dijital ortamında üretim yapan şirketlere akıllı çözümler getiriyor. Tüm üretim süreçlerini akıllı uygulamalarla entegre ederek, verimliliği artıran analitik bir platform sunuyor. ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), veritabanı ve buluttan bağımsız olarak çalışıyor, üretimden topladığı verileri ortak ve tek bir dile çevirerek istenilen platforma aktarıyor. Böylece üretim süreçlerine daha fazla şeffaflık kazandıran çift yönlü bir veri merkezi gibi görev yapıyor.
Bu sayede üretim hatlarının kontrolü sağlanırken, analiz ve yönetim aşamaları için gerekli olan Big Data oluşturuluyor. Tüm platformlardan erişilebilmesi için standart bir web tarayıcısı üzerinden yönetilebilen, bu sistemlerin tek merkezli izlenmesine ve acil durum planları yapılmasına olanak sağlayan araçlar geliştiriliyor.
Üretim çatısı altındaki tüm unsurları birbirine bağlayarak, sadece neyi üretirken, neyi tükettiğinizi değil, hangi koşullarda hangi parametrelerle ürettiğinizi de takip etmenizi sağlayan Dijital Üretim İzleme, akıllı fabrikalar hedefinde entegre bir iş modeline dönüşüyor.

Dijital Üretim İzleme Platformu’na, Windows, Linux, MacOS ve Android tabanlı tüm arayüzlerden erişilebilir. Rest API’ler, HTTP protokolü üzerinden esnek, basit ve hızlı bir şekilde haberleşme imkanı sunar.

Bileşenler aşağıdaki şekildedir:

Sensör ve Kontrol Sistemleri

Gerçek Zamanlı İzleme

Kural & Bildirim Yönetimi

Akıllı Veri Analiz Motoru

Tarihsel Veri Depolama Servisleri

Kullanıcı Yönetimi

Raporlama Servisleri

Veri Toplama Servisleri